Ministerul Afacerilor Externe atentioneaza persoanele interesate in legatura cu dificultatile de circulatie existente in Bulgaria ca urmare a ninsorilor abundente din ultimele ore. Agentia bulgara "Infrastructura rutiera" informase ca 20 de regiuni bulgare se afla sub cod portocaliu si recomanda cetatenilor sa nu calatoreasca decat in cazuri de urgenta.

Situatia s-a agravat, ministrul dezvoltarii regionale Liliana Pavlova declarand cod rosu pe tot teritoriul tarii. In Sofia s-a decis interzicerea temporara a circulatiei camioanelor de peste 10 tone pe toate drumurile din reteaua rutiera nationala, Pavlova spunand ca oprirea camioanelor va fluidiza traficul autoturismelor si autocarelor, potrivit Capital.

Traficul feroviar in tronsonul Gabrovo-Tareva Livada din centrul tarii a fost suspendat dupa ce calea ferata a fost blocata de nameti.

In cazul in care calatoria se impune, soferii sunt sfatuiti sa-si echipeze autoturismele cu cauciucuri de iarna si lanturi, sa fie alimentate cu combustibil suficient, sa aiba asupra lor apa si telefoane mobile incarcate, sa conduca cu atentie si sa respecte dispozitiile organelor de control.

Utilajele de deszapezire lucreaza fara intrerupere pe toate drumurile publice, insa ninsoarea abundenta creeaza dificultati inclusiv acestora.

Cetatenii romani aflati in trafic pe teritoriul Bulgariei si care se confrunta cu probleme deosebite, sunt sfatuiti sa apeleze telefonul de urgenta 112.