Scotia face primul pas spre un referendum pentru declararea independentei.

Primul ministru al Scotiei, Alex Salmond, a prezentat setul de intrebari destinate organizarii unui referendum al regiunii, menit sa transforme Scotia intr-un stat liber.

El incepe printr-o intrebare extrem de importanta, dupa parerea sa, in ultimii 300 de ani: “Sunteti de acord ca Scotia sa fie un stat independent?”.

Primul ministru afirma ca oamenii vor fi intrebati si despre viziunea lor asupra cresterii competentelor parlamentului scotian.

Cei din opozitie il acuza pe Salmond ca este obsedat de independenta in aceasta perioada de criza, in timp ce guvernul britanic il sustine, sugerandu-i sa grabeasca desfasurarea referendumului, scrie bbc news.

Premierul scotian s-a declarat gata sa coopereze cu Londra pentru a asigura legalitatea votului, la care isi doreste sa participe si tinerii de 16 si 17 ani. Daca accepta independenta, Scotia, spune Salmond, va continua sa fie membru al Uniunii Europene si va realiza un nou parteneriat cu restul Regatului Unite. Iar regina va ramane sef de stat, potrivit HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.