Presedintele rus Dmitri Medvedev s-a aflat intr-o situatie stanjenitoare in cursul unei intalniri cu studenti.

In timpul interviului, un tanar l-a intrebat daca este pregatit sa fie condamnat la "pedeapsa cu moartea", ca fostul dictator irakian Saddam Hussein.

"Tara noastra se afla in prezent intr-o situatie tensionata, revolutionara. Sunteti pregatit sa va asumati responsabilitatile?", l-a intrebat Vladimir Poliakov, student la Facultatea de Jurnalism a Universitatii din Moscova, pe presedinte.

In cazul unei revolutii in Rusia, "ati fi pregatit sa justificati in fata unui tribunal deciziile pe care le-ati luat?", a continuat el.

"Intelegeti ca ati putea fi condamnat chiar la pedeapsa cu moartea? Sunteti pregatit sa acceptati acest lucru plin de curaj, asa cum a facut-o Saddam Hussein, sau veti imigra in Coreea de Nord?", a insistat acest baiat cu parul lung, scrie MEDIAFAX.

Medvedev, vizibil uluit, a raspuns ca "nu vede motive" pentru o revolutie in Rusia si ca nu-i este "frica de nimic".

"Atunci cand esti presedinte, trebuie sa fii pregatit sa faci fata la orice. Iar eu sunt pregatit in acest sens", a subliniat el. "Probabil ca este cea mai curajoasa intrebare pe care ati adresat-o in viata dumneavoastra", a adaugat presedintele zambind.

Medvedev este "pregatit sa moara" pentru idealurile sale

"Daca aveti nevoie de un raspuns exact, (atunci) bineinteles, sunt pregatit sa mor pentru idealurile mele
", a dat asigurari presedintele.

Autoritatile ruse se confrunta cu o miscare de constestare fara precedent de la alegerile legislative din 4 decembrie
, castigate cu un scor de aproape 50% din voturile exprimate de catre partidul aflat la putere, Rusia Unita, dar marcate de fraude, potrivit opozitiei si observatorilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.