Peste 3.000 de ucraineni au manifestat impotriva regimului si in favoarea Iuliei Timosenko.

Peste 3.000 de ucraineni, printre care si celebrul boxer Vitali Klitschko, au manifestat la Kiev, impotriva regimului presedintelui Viktor Ianukovici si in sprijinul opozantei Iulia Timosenko, aflata in detentie pentru abuz de putere.

Manifestantii au ignorat ninsoarea si temperaturile glaciale pentru a se reuni intr-o piata centrala, la apelul mai multor partide de opozitie, intre care si formatiunile lui Timosenko si lui Klitschko, cu ocazia implinirii a 93 de ani de la reunificarea Estului si Vestului Ucrainei.

Detinatorul titlului WBC la categoria grea si consilier municipal la Kiev a cerut eliberarea opozantei

"Timosenko si (fostul ministru de Interne incarcerat) Iuri Lutenko trebuie sa participe la alegeri", a declarat Klitschko in fata manifestantilor.

Vicepresedintele partidului opozantei, Oleksandr Turcinov, a citit un mesaj din partea lui Timosenko

"Mafia a sosit la putere in Ucraina", a declarat opozanta in acest mesaj, cerand partidelor de opozitie sa se uneasca in fata puterii, odata cu apropierea legislativelor, scrie MEDIAFAX.

Circa 400 de sustinatori ai lui Timosenko au manifestat de asemenea in fata inchisorii

Incarcerata din august, intai la Kiev, apoi la Harkiv, Timosenko a fost condamnata la sapte ani de inchisoare in octombrie, pentru abuzuri de putere comise in perioada in care era prim-ministru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.