Autoritatile iraniene vor sa lanseze propriul internet national in doar cateva saptamani si sa interzica accesul la Internetul global.

Iranul a lansat un regulament ce ii obliga pe cetateni sa ofere detalii despre acestia pentru o putea intra in internet cafenelele din tara. Detaliile solicitate sunt numele intreg, numele tatalui, codul numeric personal, numarul de telefon si codul postal, proprietarii de internet cafe trebuind sa mentina aceste date pentru 6 luni, scrie BusinessInsider.

Cotidianul The Guardian afirma ca aceste masuri au fost lansate pentru a impiedica cetatenii sa divulge informatii din interiorul tarii catre exterior.

Recent, iranieni s-au plans ca un numar din ce in ce mai mare de site-uri sunt blocate, iar conexiunile de internet merg tot mai incet.

Wall Street Journal scrie ca aceste masuri impreuna cu restrangerea accesului la Internet sunt menite sa duca la introducerea unui “internet national” ce va inlocui accesul care reteaua World Wide Web.

O retea de intranet similara exista si in Coreea de Nord, denumita Kwangmyong, ce ofera informatii despre toate industriile, muzeele, banci si agentii guvernamentale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.