Michelle Obama este o sotie empatica dar adeseori anxioasa, suspicioasa in privinta gandirii politice conventionale, o persoana inventiva care a simtit acut presiunea de a fi prima femeie afroamericana in pozitia de Prima Doamna a SUA, potrivit unei carti citate de New York Times, in editia online.

Cartea, intitulata The Obamas si scrisa de corespondentul New York Times Jodi Kantor, a fost realizata pe baza interviurilor cu peste 30 de actuali si fosti consilieri, precum si cu prieteni apropiati ai cuplului prezidential. Aceasta arata cum Prima Doamna a Statelor Unite a fost forta nerecunoscuta in administratia sotului sau si prezinta lupta sa de a-si face rolul mai semnificativ.

Initial, ea a vrut sa isi amane mutarea la Casa Alba cu cateva luni, iar dupa ce a ajuns la Washington, ea s-a razvratit impotriva izolarii si obligatiilor, neputand sa isi plimbe cainele fara sa fie fotografiata, si supravegheata de consilierii sotului sai in tot ceea ce facea, de la cum isi decora locuinta si daca isi lua cu ea cosmeticiana in excursiile in strainatate, potrivit MEDIAFAX.

Noua in peisajul Washingtonului, dar pasionata de lucrurile pe care sotul sau a fost ales sa le faca, ea s-a vazut un gardian al valorilor si a fost adeseori mai dura cu echipa sotului ei decat era el
. Ea l-a determinat pe presedinte sa isi inlocuiasca echipa, iar tensiunile au crescut atat de mult, incat un consilier de rang inalt a izbucnit intr-o intalnire in 2010, criticand-o pe Prima Doamna, absenta de la respectiva reuniune.

"Atunci cand crede ca lucrurile au fost gestionate prost sau ca au iesit din traiectorie, se revolta deoarece a investit enorm de mult in el si stie cat de mult munceste el si vrea sa fie sigura ca toata lumea isi face munca in mod corespunzator", a declarat David Axelrod, strategul presedintelui Barack Obama.

Michelle Obama a fost de multe ori prinsa la mijloc in dezbaterile cu privire la cum ar trebui sa arate si sa traiasca familia sa, unde sa calatoreasca si sa se distreze. Ca prima femeie afroamericana in pozitia de Prima Doamna a Statelor Unite, ea a vrut ca totul sa fie perfect si sofisticat. Simtea ca "toti se asteapta ca o femeie de culoare sa faca o greseala", a declarat un fost consilier.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.