Statul chinez a reactionat prompt dupa anuntul noii strategii militare a Statelor Unite, care prevede cresterea efectivelor in Asia.

Intr-un editorial publicat de agentia de presa Xinhua, chinezii avertizeaza SUA sa nu isi "incordeze muschii". "Prezenta americanilor in numar mare in Asia ar putea insemna stabilitate si prosperitate, dar ar putea si pune in pericol pacea", se arata in editorialul agentiei.

Noile strategii militare americane

Jurnalistii chinezi mai afirma ca daca SUA va militariza regiunea Asia-Pacific s-ar pune in pericol pacea in loc sa creasca stabilitatea in regiune, scrie Gandul.info.

Oficialii Pentagonului se feresc sa vorbeasca deschis despre un posibil conflict cu China. In timpul unei vizite in China a subsecretarului american pe probleme de aparare Michele Fluornoy, aceasta i-a spus unui general de top al armatei chineze ca "SUA nu incearca sa contracareze China" si ca "noi nu vedem China ca pe un adversar", mentioneaza Ziarul Financiar.

Totusi, oficialii militari americani vorbesc des despre pregatirile pentru un conflict in Pacific, fara a mentiona insa cu cine se vor lupta.

Oare asistam la inceputul unui nou Razboi Rece, de aceasta data intre SUA si China?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.