Presedintele ucrainian este responsabil pentru conditiile dure care ii sunt "asigurate" Iuliei Timosenko.

Liderul opozitiei ucrainene Iulia Timosenko, aflata in inchisoare, este supravegheata 24 de ore din 24 de o camera de filmat, cu luminile aprinse permanent, intr-o incercare de a fi "distrusa psihic si fizic", a anuntat avocatul sau.

Iulia Timosenko, in varsta de 51 de ani, fost prim-ministru al Ucrainei, a fost mutata la o inchisoare din orasul Harkiv, la aproximativ 480 de kilometri de capitala Kiev, la 30 decembrie, potrivit MEDIAFAX.

Avocatii sai, care s-au opus transferului de la Kiev, au declarat ca Timosenko sufera de cateva saptamani de dureri de spate. Oficialii inchisorii au afirmat insa ca aceasta primeste ingrijiri, dupa ce a fost examinata de medici luna trecuta.

"Supravegherea video nu este interzisa de lege", a declarat comandantul inchisorii

"Pentru monitorizarea video permanenta trebuie sa fie suficienta lumina in celule. Lumina este indreptata spre patul pe care sta ea (...). Supravegherea video si lumina directa, imposibilitatea de a dormi bine si lipsa asistentei medicale, toate au un singur scop, sa o distruga psihic si fizic pe Iulia Volodimirivna", a apreciat avocatul acesteia, Serghei Vlasenko.

Avocatul a adaugat ca presedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, este responsabil pentru conditiile in care este tinuta Timosenko. "Toate acestea sunt facute la ordinul lui Ianukovici, pentru a umili liderul opozitiei ucrainene", a precizat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.