Ministerul Afacerilor Externe informeaza romanii care doresc sa calatoreasca in Spania pe 29 si 30 decembrie ca vor avea loc doua greve, respectiv cea a pilotilor companiei Iberia si a lucratorilor companiei de transporturi feroviare Renfe.

Cetatenii romani nu sunt direct afectati de greva pilotilor Iberia, deoarece compania nu opereaza zboruri catre/dinspre Romania, insa pot fi afectati cei care zboara cu aceasta companie fie in interior Spaniei, fie pe rute transatlantice cu plecarea de pe teritoriul spaniol, se arata intr-un comunicat al MAE.

Cetatenii romani care au bilete pentru a zbura in ziua de 29 decembrie cu avioanele IBERIA in directia Miami, Bogota si Buenos Aires trebuie sa ia legatura din timp cu aceasta companie, prin intermediul site-ului de internet www.iberia.es.

In ceea ce priveste greva de vineri, 30 decembrie 2011, in sistemul de transport feroviar Renfe, vor fi afectate mai mult de 100 de trenuri de mare viteza. Romanii care intentioneaza sa utilizeze acest mijloc de transport trebuie sa se adreseze celei mai apropiate agentii RENFE fie pentru relocare in alte trenuri, fie pentru a li se pune la dispozitie mijloace alternative (autocar, avion). Mai multe informatii sunt disponibile accesand link-ul http://www.renfe.com/viajeros/index.html

In vederea prevenirii unor situatii neplacute pe durata calatoriei in strainatate, Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani interesati sa se informeze in prealabil la operatorii de transport aerian sau sa consulte paginile de internet ale celor doua companii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.