Fostul presedinte egiptean Hosni Mubarak a sosit miercuri dimineata la tribunal, la bordul unei ambulante, pentru o noua audiere in procesul sau de la Cairo.

Fostul presedinte in varsta de 83 de ani, care are probleme de sanatate, a fost pus pe o targa la coborarea din ambulanta, pentru a fi transportat in sala de tribunal, asa cum s-a intamplat si la audierile precedente, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea de stat.
Mubarak se afla in arest preventiv la un spital militar de la periferia capitalei egiptene

Presedintele inlaturat de la putere este judecat pentru presupusa sa implicare in ordinele de a se deschide focul asupra multimii in timpul evenimentelor de la inceputul anului, care s-au soldat oficial cu aproximativ 850 de morti. El risca pedeapsa cu moartea daca va fi gasit vinovat, scrie MEDIAFAX.

Fostul ministru de Interne Habib el-Adli si sase dintre consilierii sai sunt de asemenea judecati alaturi de Mubarak, pentru aceste acuzatii.
In plus, Mubarak mai este inculpat si pentru coruptie, iar aceste acuzatii ii vizeaza si pe fiii sai Alaa si Gamal, care sunt judecati in acelasi timp cu el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.