Vladimir Putin a apreciat ca opozitia este o miscare fara lider care incearca sa discrediteze prezidentialele din martie 2012.

"Care este problema aici? (Opozantii) nu au un program unificat, mijloace clare si comprehensibile de a-si atinge obiectivele, care nu sunt nici ele clare, si nu au oameni capabili sa faca lucruri concrete", a declarat el.

"In aceasta situatie, discursul care reiese vizeaza sa discrediteze si sa devalorizeze tot ce se intampla in sfera publica, inclusiv si inainte de toate procesul electoral, alegerile", a apreciat liderul rus, la o reuniune cu partizanii sai din Frontul popular.

Aceasta este prima sa reactie la manifestatia de sambata la care au participat intre 70.000 si 100.000 de persoane la Moscova, potrivit estimarilor presei, pentru a cere alegeri libere in Rusia si anularea rezultatelor scrutinului legislativ din 4 decembrie, castigat de partidul de guvernamant Rusia Unita, scrie MEDIAFAX.

  • Scrutinul, marcat de fraude, a declansat o miscare de protest fara precedent de la sosirea la putere a lui Putin in 2000

"Desigur, exista si vor exista intotdeauna in tara noastra, ca in toate celelalte, forte pentru care importante nu sunt perspectivele de dezvoltare" a Rusiei, a subliniat el.

Apreciind ca detractorii sai ar trebui "tratati cu respect", el a cerut sa se "faca totul pentru ca alegerile (prezidentiale) sa fie transparente, clare si obiective".

Vladimir Putin este candidat la prezidentialele din martie, dupa patru ani in care a detinut functia de prim-ministru, pentru ca nu putea candida in 2008 dupa doua mandate consecutive la Kremlin (2000-2008).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.