Presedintele Germaniei, implicat intr-un scandal privind legaturile sale cu mediul de afaceri, refuza sa ia in calcul varianta demisiei, explicand ca poate justifica acuzatiile care ii sunt aduse.

Seful statului, Christian Wulff, este criticat ca ar fi tainuit un imprumut pe care l-ar fi luat de la un om de afaceri, pe cand era premier al landului Saxonia Inferioara. Wulff ar fi imprumutat 500.000 de euro de la sotia unui om de afaceri cu care este prieten. Din punct de vedere juridic, acest lucru nu este ilegal, insa presedintele a negat initial existenta oricarei relatii de afaceri cu acesta, potrivit MEDIAFAX.

Ulterior presa a dezvaluit ca, de fapt, nu sotia antreprenorului i-a oferit imprumutul, ci chiar omul de afaceri. In plus, presa a mai scris ca Wulff si-a petrecut, ca fost premier de land, mai multe vacante in resedintele altor magnati.
In aceste conditii, Presedintia a dat publicitatii luni un set de documente pe care sa le poata consulta oricine are nelamuriri, pentru a dovedi ca seful statului nu a comis nici o ilegalitate.

Pe de alta parte, Wulff este asteptat sa se explice, marti, in fata unui "Consiliu al Batranilor", organismul cu functie de comitet executiv si consultativ al Parlamentului landului Saxonia Inferioara, unde va trebui sa raspunda cel putin la intrebarea de ce a mintit la inceput.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.