Premierul britanic, Tony Blair, a recunoscut ca exista o criza in cadrul Partidului Laburist pe care il conduce. In cadrul unui interviu acordat "The Guardian", seful guvernului de la Londra a vorbit despre problemele cu care se confrunta, la numai cateva zile dupa ce membri ai partidului sau au blocat un controversat proiect de lege prin care Blair a vrut sa inaspreasca pedepsele pentru cei acuzati de terorism. "Este un moment critic pentru laburisti", a recunoscut el.

De altfel, revolta de saptamana trecuta ridica serioase semne de intrebare asupra credibilitatii premierului, mai ales dupa ce unul dintre aliatii sai principali, David Blunkett, ministru al muncii, si-a dat demisia in urma unui scandal legat de prea multe locuri de munca nedeclarate. Blair intentioneaza sa se adreseze parlamentarilor "rebeli" din partidul sau pentru a-i informa despre importanta modificarii legislatiei antiteroriste, in timp ce reprezentantii fortelor de ordine au ca misiune sa sublinieze, in fata deputatilor, necesitatea prelungirii perioadei de arest pentru presupusii teroristi, au precizat mai multe publicatii britanice.

Blair si-a reafirmat increderea in prelungirea perioadei de arest de la 14 la 90 de zile, masura recomandata de politie dupa atentatele de la 7 iulie din Londra, care s-au soldat cu 56 de morti, printre care si cei patru teroristi sinucigasi. "Politia mi-a transmis, si serviciile de securitate au confirmat, ca fortele de ordine au reusit sa dejoace alte doua atentate, dupa data de 7 iulie", a explicat Blair.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.