Liderul spiritual al talibanilor, vestitul mollah Mohammad Omar, revine. Intr-o declaratie data publicitatii cu ocazia incheierii Ramadanului, el cere "natiunii musulmane din Afganistan sa nu se descurajeze, sa se uneasca si sa extinda Razboiul Sfant, Jihadul, impotriva invadatorilor americani".

"VICTORIA E APROAPE"

Apelul ii este adresat si natiunii musulmane din Irak, careia mollahul ii recomanda rabdare, pentru ca "necredinciosii vor fi invinsi in curand". "Vom intensifica atacurile contra invadatorilor. Victoria e aproape. Natiunea musulmana va trebui sa-si dedice viata si banii Razboiului Sfant", spune acesta. Ultimul mesaj atribuit liderului taliban a fost o caseta audio care a circulat la sfarsitul lunii iulie in sudul Afganistanului, in care acesta le cerea adeptilor sai sa se uneasca impotriva Guvernului afgan si trupelor straine. Mollahul Omar se ascunde de la indepartarea de la putere a regimului talibanilor din Afganistan, de catre coalitia militara aflata sub comandament american, imediat dupa atentatele de la 11 septembrie 2001, din SUA.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.