Anchetatorii rusi deschid prima investigatie privind acuzatii de frauda electorala.

O ancheta a fost demarata in orasul Krasnodar, din sudul Rusiei, privind acuzatiile de frauda la o sectie de vot, care ar fi fost comisa in cursul alegerilor legislative de la 4 decembrie, au anuntat vineri anchetatorii, citati de RIA Novosti in pagina electronica.

Aceasta este prima investigatie in urma alegerilor, care au fost marcate de numeroase acuzatii de fraude in favoarea partidului Rusia Unita, al premierului Vladimir Putin.

Ancheta a fost lansata in urma plangerii unui candidat al partidului nationalist LDPR, care a afirmat ca a vazut aproape 100 de buletine de vot "impaturite, ca si cum ar fi fost plasate acolo simultan", cand a fost deschisa urna. El a precizat ca toate acele buletine de vot erau in favoarea partidului Rusia Unita, potrivit MEDIAFAX.

Organizatia independenta rusa de monitorizare a alegerilor Golos a anuntat ca a inregistrat peste 7.000 de cazuri de fraude in timpul scrutinului.

Observatorii Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) au declarat, dupa scrutin, ca au descoperit "incalcari procedurale flagrante" si "indicatii serioase de umplere a urnelor".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.