Jurnalistii americani au facut o descoperire revoltatoare: Copiii din Burkina Faso sunt fortati sa munceasca pentru o mare companie de lenjerie intima.

Lenjeria intima semnata Victoria’s Secret este purtata de cele mai frumoase de femei din lumea modei, este vanduta in magazine luxoase si poarta cu mandrie etichete ecologice certificate.

Insa jurnalistii de la agentia de stiri Bloomberg au descoperit un secret revoltator in spatele renumitei firme. Piesele de lenjerie intima, sunt confectionate din bumbac cules manual de copiii din Burkina Faso, fortati sa lucreze fara sa fie platiti. Unii din ei nu au nici 10 ani.

Burkina Faso este o tara recunoscuta pentru productia ei de bumbac, dar si pentru conditiile dure in care copiii sunt obligati sa traiasca.

Jurnalistii americani au petrecut mai mult de sase saptamani vorbind cu copiii muncitori, cu familiie lor, cu vecinii si batrani din sate. Ei au descoperit ca micutii sunt obligati sa munceasca precum sclavii, iar dreptul la educatie aproape ca nici nu exista.

Unul dintre copiii care muncea pe plantatie a incercat sa se strecoare sa ajunga la scoala, insa a fost prins de varul sau pentru care lucra si a fost luat cu forta din clasa si dus inapoi la munca. O poveste similara este a unei fetite de 13 ani, Clarisse Kambire, care munceste singura pe o plantatie de 500 de randuri de bumbac pentru ca patronul ei nu isi permite nici utilaje si nici forta animala. Tot bumbacul cules se duce in fabricile din Sri Lanka si India, scrie Bloomberg.com.

Burkina Faso s-a situat recent pe locul 181 (din 187 de tari) intr-un top realizat de Natiunile Unite.

In 2009, Victoria’s Secret a lansat o linie speciala de lenjerie intima care s-a vandut cu „pretentia” ca fiecare produs cumparat ajuta la imbunatatirea vietii in Burkina Faso.

Victoria’s Secret se descrie ca fiind „lantul cu unele din cele mai puternice, sexi si stralucitoare magazine din lume”. Ultima prezentare de moda organizata de aceasta companie a fost difuzata in peste 90 de tari, scrie CNN.

Citeste si:
Noua Bursă de Diamante din India - mai mare decât Pentagonul
Noua Bursă de Diamante din...

Purtatorul de cuvant al companiei a declarat ca vor lua in serios aceste afirmatii privind bumbacul importat din Burkina Faso pentru ca ele vin in contradictie cu tot ceea ce compania sustine, cu valorile sale si cu standardele de munca impuse de ei. „Codul nostru interzice strict exploatarea fortei de munca a copiilor”, a mai adaugat el, citeaza Daily Mail.

Citeste si: Victoria s Secret lanseaza un sutien cu diamante


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.