Presedintele rus, Dmitri Medvedev, care a condus lista partidului Rusia Unita la alegerile legislative din 4 decembrie, a renuntat la mandatul sau de deputat.

O sursa din Duma de Stat declarase luni ca locul de deputat al lui Medvedev i-ar putea fi cedat Irinei Iarovaia, o reprezentanta a Rusiei Unite din Kamceatka, regiune din Extremul Orient rus, care nu a reusit sa intre in Parlament. Liderul Rusiei Unite Boris Grizlov, care era presedintele Dumei in legislatura trecuta, a dezmintit insa aceasta informatie, conform MEDIAFAX.

Medvedev, care a convenit sa renunte la functia de presedinte in favoarea premierului Vladimir Putin dupa expirarea primului sau mandat in 2012, ar urma sa devina atunci prim-ministru.

Partidul Rusia Unita a castigat aproape jumatate din voturi la alegerile parlamentare din 4 decembrie, care ii asigura majoritatea simpla in Duma de Stat cu 238 de mandate din totalul de 450.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.