Procesul in apel al fostului premier ucrainean Iulia Timosenko, condamnata la sapte ani de inchisoare, reluat marti la Kiev in absenta ei, a generat protestele a peste 1.500 de simpatizanti adunati in fata tribunalului.

"Condamnata nu a fost adusa la tribunal", a declarat judecatorul Olena Sitailo la inceputul audierelor.

Iulia Timosenko se afla in arestul politiei inca din luna august. Ea acuza dureri puternice de spate, lucru care o determina sa nu se poata deplasa, relateaza MEDIAFAX.

La proces au participat, de partea ex-premierului, 15 deputati pro-Timosenko, alaturi de fiica acesteia, Evgenia Carr, si avocatii ei.

Judecarea apelului depus de Iulia Timosenko a inceput in decembrie, cu audierile preliminare, urmand sedinta de marti.


Un jurnalist al AFP-ului a vazut un manifestant cu fata insangerata, dupa ce multimea a incercat sa instaleze o scena, starnind astfel mici conflicte cu fortele de ordine.

Incarcerarea Iuliei Timosenko inca din august a fost cauzata de incheierea unor acorduri cu Rusia, legate de gaze, de pe vremea cand era prim-ministru, considerate ca fiind nefavorabile pentru Ucraina.

Timosenko a facut apel la condamnarea de sapte ani, denuntand o posibila vendeta politica a principalului ei adversar, presedintele Viktor Ianukovici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.