Doua persoane au fost ucise, iar alte zece ranite, in centrul orasului Liege, in timp ce unul sau mai multi indivizi au tras focuri de arma si au aruncat cu dispozitive explozive.

Un prim bilant anunta un mort, posibil persoana care a aruncat grenada, si zece raniti. Politia din Liege a confirmat aceste informatii.

Atacurile au avut loc in Piata Saint-Lambert, principala piata din Liege, in care afla Palatul de Justitie, in apropierea unui targ de Craciun foarte frecventat.

Potrivit primelor elemente, o grenada ar fi fost aruncata in incinta Palatului de Justitie, a anuntat postul privat de televiziune RTL-TVI. Un alt dispozitiv exploziv ar fi vizat un adapost dintr-o statie de autobuz, conform MEDIAFAX.

Atacatorii, intre doi si patru, au tras si focuri de arma, de pe acoperisul unei brutarii din Piata Saint-Lambert.

Presa a anuntat ca unul dintre atacatori ar fi fost impuscat de politie. Fortele de ordine au pornit in urmarirea unuia sau mai multor barbati, spre centrul orasului.

Focuri de arma au fost auzite, la inceputul dupa-amiezii, si la cateva sute de metri de piata.

Politia, care nu a putut fi contactata la inceputul dupa-amiezii, a evacuat zona limitrofa pietei, iar magazinele din acest perimetru au fost inchise.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.