O scrisoare-capcana, adresata ambasadorului si expediata din Italia, a fost dezamorsata luni la ambasada Greciei din Franta.

Nu s-au inregistrat raniti sau pagube, a precizat ministrul grec de Externe.

Intr-o prima faza, conform sursei, "iesea fum" din aceasta scrisoare in jurul orei 14.00 (15.00, ora Romaniei) la subsolul ambasadei situate in strada Auguste-Vacquerie, in cel de al 16-lea district, sursele mentionand un "aparent inceput de explozie".

Politia pariziana a fost solicitata de catre serviciile ambasadei, iar Laboratorul central al sediului politiei s-a deplasat imediat la fata locului alaturi de politia locala, informeaza MEDIAFAX.

Ei au descoperit, conform primelor indicatii ale anchetei, ca plicul "de dimensiuni mici" continea mai multe fire si o baterie. Genistii de la Laboratorul central au decis sa utilizeze un tun cu apa, continutul plicului fiind astfel neutralizat.

Ministerul grec de Afaceri Externe a precizat, intr-un comunicat, ca pachetul era adresat ambasadorului, "fara a mentiona expeditorul, dar de provenienta din Italia".

Politia franceza "a confirmat ca este vorba despre un dispozitiv explozibil de putere limitata" si "s-a efectuat o explozie controlata", arata aceeasi sursa confirmand ca nu au existat raniti sau pagube, conform ministrului grec.

Sectiunea antiterorista a brigazii criminale din politia judiciara pariziana a inceput ancheta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.