Barack Obama promite ca Statele Unite raman un partener "solid si fiabil" al Irakului.

Presedintele american, Barack Obama, i-a promis premierului irakian, Nuri al-Maliki, ca Statele Unite vor ramane "un partener solid si fiabil" al Bagdadului dupa retragerea militarilor americani pe 31 decembrie.

"In momentul in care vom pune capat acestui razboi si in momentul in care Irakul priveste spre viitor, irakienii trebuie sa stie ca nu sunt singuri. Aveti in Statele Unite un partener solid si de incredere", a declarat Obama intr-o conferinta de presa desfasurata la Casa Alba, informeaza MEDIAFAX.

Obama a afirmat, in prezenta premierului irakian, ca ultimii militari americani vor parasi Irakul "cu fruntea sus si cu onoare".

"Dupa noua ani, razboiul nostru din Irak se incheie la sfarsitul acestei luni", a subliniat Obama.

"Istoria va judeca" decizia de a invada Irakul, a afirmat luni presedintele Barack Obama, care a fost un critic al invaziei acestei tari in 2003, hotarare luata de predecesorul sau republican George W. Bush.

"Istoria va judeca decizia de lansare a razboiului din Irak", a declarat Obama in cadrul unei conferinte de presa sustinuta impreuna cu premierul irakian Nuri al-Maliki la Casa Alba.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.