MAE a actualizat alertele de calatorie de pe site-ul institutiei, avertizand cetatenii romani sa evite deplasarile care nu sunt necesare in Algeria si in Tunisia.

  • Algeria, afectata in ultima luna de atentate teroriste
MAE recomanda cetatenilor romani care se deplaseaza totusi in Algeria sa manifeste o atentie sporita in locurile publice. Ministerul avertizeaza ca in luna noiembrie 2011 au avut loc o serie de atentate teroriste in provinciile Tizi Ouzou, Bouira, Boumerdes si Skikda, cunoscute drept zone predilecte ale grupurilor islamice, iar in aceste conditii "amenintarea terorista si pericolul rapirii unor persoane, inclusiv cetateni straini, raman actuale".

Ministerul le aminteste totodata romanilor care se deplaseaza in Algeria in pofida acestor recomandari sa anunte la ambasada prezenta lor in regiune, comunicandu-si coordonatele pentru a putea fi contactati in situatii de urgenta., potrivit MEDIAFAX.

MAE avertizeaza de asemenea cetatenii romani care ignora avertismentele si se deplaseaza in zone de risc ca o fac pe propria raspundere si vor suporta consecintele unor astfel de calatorii, avand in vedere ca posibilitatile de interventie ale misiunilor diplomatice si oficiilor consulare in astfel de zone sunt reduse. De asemenea, Ministerul recomanda insistent incheierea de asigurari de calatorie, medicala si de viata.

  • In Tunisia s-a decis prelungirea starii de urgenta
Aceleasi recomandari au fost facute de MAE si pentru romanii care aleg sa calatoreasca in Tunisia, tara in care Ministerul avertizeaza ca autoritatile au decis prelungirea starii de urgenta.

Ministerul precizeaza ca se remarca o inrautatire a situatiei de securitate la frontiera tuniso-libiana, ceea ce a condus la inchiderea totala sau partiala a punctelor de trecere a frontierei de la Ras Jedir si Dehibat si ca, in functie de situatiile concrete existente pe plan local, restrictiile de circulatie pot fi reinstituite temporar in anumite localitati din sudul tarii.

De asemenea, zborurile spre Tripoli ale companiei aeriene Tunisair au fost temporar intrerupte.

Pentru cetatenii romani care doresc sa treaca granita spre Libia MAE recomanda si verificarea alertelor si conditiilor de calatorie pentru Libia inaintea deplasarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.