Premierul scotian Alex Salmond l-a acuzat luni intr-o scrisoare pe premierul britanic conservator, David Cameron, ca ruineaza interesele scotiene opunandu-se unei schimbari a tratatului UE la Bruxelles, relateaza AFP.

Salmond, al carui Partid National Scotian (separatist) a castigat majoritatea absoluta in Parlamentul scotian in mai 2011, ii reproseaza lui David Cameron ca a blocat tratatul vineri fara sa se fi consultat cu Edinbourg, potrivit MEDIAFAX.


El l-a acuzat pe Cameron "ca a comis o eroare schimband relatiile Marii Britanii cu UE, fara sa se fi consultat cu colegii sai liberal-democrati, fara sa fi vorbit cu guvernele locale din Edinbourg, Cardiff (Tara Galilor) si Belfast (Ulster)".

Scotia, care face parte din Marea Britanie de trei secole, dispune de propriul parlament si guvern din 1999, in cadrul unui acord istoric.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.