Apelul de urgenta lansat de angajatii hotelului Sofitel, in cazul DSK, a fost postat pe Internet.

Edward Epstein, jurnalistul american care a relansat ancheta asupra scandalului DSK din New York, a postat integral pe YouTube, apelul catre politie in care firma de securitate a hotelului Sofitel a semnalat posibila hartuire sexuala a unei angajate.

Dupa ce joi au fost difuzate imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale hotelului la postul de televiziune francez BFMTV, jurnalistul american Edward Epstein a postat in paginile site-ului sau personal, cat si pe YouTube, trei inregistrari, printre care si apelul telefonic trimis catre politie de angajatii care se ocupau de securitatea hotelului, informeaza MEDIAFAX.

Acest apel a fost inregistrat la 14 mai, la putin timp dupa presupusa agresiune asupra angajatei hotelului Sofitel, Nafissatou Diallo.

Inregistrarea dureaza 4 minute si 27 de secunde, timp in care Adrian Branch, agent de securitate al hotelului, explica serviciului de urgenta american, 911, ca o camerista a fost "agresata sexual".

"Vreau sa reclam o agresiune sexuala", a spus agentul de paza in timpul convorbirii. "Este vorba de o camerista a noastra, ea a fost agresata de catre unul dintre clienti (...) in urma cu 30 sau 40 de minute", a continuat acesta.

La intrebarea: "Stiti cine este acest client?", agentul a raspuns ca "da, dar nu am dreptul sa divulg numele sau".

Astfel, pe toata durata apelului de urgenta, numele Dominique Strauss-Kahn nu este amintit. Agentul de securitate se refera la agresor folosind doar cuvantul "client". "Clientul si-a achitat nota de plata (si a parasit hotelul) imediat dupa agresiune", a fost una dintre afirmatiile agentului de paza din inregistrare.

De asemenea, in cursul conversatiei telefonice, Branch a mai spus ca "victima nu este ranita grav", camerista neavand nevoie de servicii medicale de urgenta.

Citeste si:
Dominique Strauss-Kahn, achitat de acuzatiile de proxenetism
Dominique Strauss-Kahn,...

Jurnalistul american a incercat sa scoata in evidenta mai multe aspecte "neclare" ale acestui scandal, evidentiind "dansul de bucurie" al unor angajati ai hotelului, insa s-a contrazis in mai multe privinte.

La 14 mai, Dominique Strauss-Kahn a fost arestat,
fiind acuzat de agresarea sexuala a unei cameriste a hotelului Sofitel din New York, Nafissatou Diallo. In august, aceste acuzatii au fost abandonate, fiind in curs de desfasurare doar o "procedura civila".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.