Doua persoane si-au pierdut viata in urma unui atac armat ce a avut loc pe campusul universitatii americane Virginia Tech.

Joi dup-amiaza, ora locala, administratorii site-ului universitatii au anuntat ca se blocheaza campusul in urma unui schimb de focuri si studentii sunt sfatuiti sa ramana pe loc oriunde s-ar afla. In urma schimbului de focuri care a pornit sistemul de alertare al campusului din Blacksburg, statul Virginia, si-au pierdut viata doua persoane.

Ofiterul de politie Derek Crouse, in varsta de 39 de ani a fost una dintre victime. Pana la ora 16, ora locala, politia a preluat controlul situatiei si a indicat ca a doua victima ar fi fost initiatorul atacului. Aceeasi arma a fost implicata in ambele crime, relateaza ABC News.

Crouse, victima identificata, se afla in mijlocul unei opriri in trafic standard cand un individ s-a apropiat de masina sa si l-a impuscat. Politistul era veteran de razboi si tatal a cinci copii.

Acesta este cel mai grav atac care sa aiba loc la Virginia Tech, din 2007, cand un student de origine sud-coreean pe nume Seung Hui-Cho a ucis 32 de oameni si apoi si-a luat viata. Ca urmare a acelui eveniment, Virginia Tech a pus la punct un sistem de alarma complex care sa previna escalarea altor situatii de gen pe viitor.

  • Sistemul de alertare al scolii a functionat

In timpul desfasurarii crizei, personal administrativ al campusului unde lucreaza 6.800 de angajati si locuiesc 9.000 de studenti, trimiteau mesaje din 30 in 30 de minute studentilor
, pe Internet sau prin sistemul de interfon. Aceste mesaje erau trimise si daca nu existau informatii noi, cu scopul de a asigura toti oamenii ramasi blocati ca situatia se va rezolva in curand.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.