Cel putin 15 camioane NATO, distruse in sud-vestul Pakistanului, intr-un atac cu racheta.

Cel putin 15 camioane au fost distruse joi, la Quetta, in sud-vestul Pakistanului, intr-un atac cu racheta asupra unui depozit utilizat de NATO pentru aprovizionarea trupelor din Afganistan, a anuntat o sursa din cadrul politiei.

Barbati inarmati neidentificati au tras cu gloante si o racheta asupra unor camioane-cisterna pentru carburant stationate intr-un depozit NATO, provocand un incendiu care a distrus intre 15 si 20 de vehicule, a declarat Malik Arshad, un oficial din cadrul politiei pakistaneze, potrivit MEDIAFAX.

Politia nu stia joi seara daca atacul s-a soldat cu victime, "pentru ca incendiul este foarte puternic", a precizat Malik Arshad.

Atacul nu a fost revendicat imediat, dar talibanii si-au anuntat in mai multe randuri intentia de a efectua asemenea actiuni, cu scopul de a impiedica aprovizionarea celor 130.000 de militari din cadrul fortei internationale stationata in Afganistan.

Talibanii si Al-Qaida lanseaza frecvent ofensive in nord-vestul Pakistanului si in regiunea afgana limitrofa, zona pe care Washingtonul o considera cel mai periculos loc din lume.

O mare parte a aprovizionarii si echipamentelor destinate trupelor NATO de pe teritoriul afgan tranziteaza Pakistanul, dar aceste transporturi tind sa fie efectuate prin Asia Centrala.

De la inceputul lui noiembrie, Pakistanul blocheaza si tranzitul camioanelor NATO, ca represalii fata de un bombardament al Fortei NATO in Afganistan (ISAF) care a ucis 24 de militari pakistanezi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.