Sute de protestatari care denunta inegalitatile sociale au pornit de luni catre Washington, in timpul saptamanii "celor 99 la suta.

Peste 3.000 de persoane sunt asteptate sa participe la protestele anticapitaliste organizate de asociatia somerilor American Dream Movement, proteste desfasurate sub sloganul "Sa recucerim Capitoliul", si derulate la cateva zeci de metri de Casa Alba.

"Exista o criza economica in SUA, sunt 14 milioane de someri, in timp ce marile companii continua sa se ingrase si sa se imbogateasca", a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al Sindicatului Functionarilor Publici SEIU, adaugand ca "este vorba despre 99% si de 1%" din populatie, o referire la sloganul miscarilor anti-Wall Street: "99% din populatie se declara oprimati de lacomia restului de 1%", conform MEDIAFAX.

"Inegalitatea nu a fost niciodata atat de pronuntata in aceasta tara. Cerem Congresului sa ii reprezinte pe cei 99% din locuitori si nu pe cei 1%. Vrem ca legile sa fie de partea celor 99%", a mai declarat acesta.

Marti, 99 de birouri apartinand Congresului vor fi ocupate pasnic de catre protestatari incepand cu ora 11.00 pana la sfarsitul zilei, urmand ca miercuri sa fie organizata o manifestatie in centrul capitalei americane, "unde se gasesc gruparile opresioniste ce lucreaza pentru cele mai mari societati din lume", conform manifestantilor.

Ziua de joi va fi rezervata unor discursuri si rugaciuni ai unor lideri religiosi alaturi de someri.

Sunt asteptati si reprezentanti ai altor militanti anti-capitalisti precum cei ai Occupy DC si Occupy Washington DC, acestea fiind printre ultimele organizatii ce mai au inca tabere protestatare pe terenurile publice din SUA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.