Listele partidelor islamiste, printre care Fratii Musulmani, au castigat peste 65 la suta din voturi in primul tur al alegerilor legislative din Egipt.

Listele influentei confrerii, a partidului salafist Al-Nur si a partidului Wassat (islamisti moderati) au castigat 65,25 la suta din voturi in aceasta prima faza a alegerilor legislative, potrivit datelor furnizate de secretarul general al Inaltei Comisii Electorale, Yusri Abdel Karim, relateaza AFP.

Fratii Musulmani au castigat 36,62 la suta (3,5 milioane de voturi), Al-Nur 24,36 la suta (2,3 milioane) si Wassat 4,27 la suta (aproximativ 416.000 de voturi) la acest prim tur organizat intr-o treime din guvernorate, in special in cele doua orase mari ale tarii, Cairo si Alexandria.

Abdel Karim a precizat ca Inalta Comisiei Electorala nu va anunta numarul de locuri atribuite fiecarei liste decat dupa incheierea alegerilor pentru Adunarea Poporului (Camera inferioara), la 10 ianuarie, in toate guvernoratele, informeaza MEDIAFAX.

Ciclul electoral va continua din 29 ianuarie pana la 11 martie cu alegerea Shura (Camera superioara consultativa).

La al doilea tur, care incepe luni, 5 decembrie, miscarile islamiste vor incerca sa isi amelioreze scorul, pentru a-si confirma dominatia in Parlament. Dar o batalie dura este asteptata chiar in interiorul taberei, cu un duel intre candidatii Fratilor Musulmani si cei ai Al-Nur pentru o parte din locurile atribuite prin scrutinul uninominal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.