Autorul atacurilor din 22 iulie din Norvegia, Anders Behring Breivik, contesta raportul psihiatrilor care il califica drept bolnav psihic, a anuntat unul dintre avocatii sai.

"Am examinat o buna parte a raportului care detaliaza conversatiile pe care acesta le-a avut cu psihiatrii. El a reactionat afirmand ca acesta contine erori fatale, minciuni si ca declaratiile sale au fost scoase din context", a declarat unul dintre avocatii lui Breivik, Odd Ivar Groen, pentru cotidianul Verdens Gang.

Masacru din Norvegia: Breivik scapa de inchisoare

Parchetul norvegian a declarat, pe baza concluziilor unui raport al expertilor psihiatri, ca extremistul de dreapta care a ucis 77 de persoane in urma cu patru luni, sufera de "schizofrenie paranoida".

Avocatul care sustine ca a discutat timp de sase ore cu Behring Breivik despre acest raport, subliniaza ca clientul lui nu este de acord cu concluziile psihiatrilor.

"El este preocupat de faptul ca acesti experti nu cunosc suficient ideologiile politice. El crede ca ei au calificat drept ciudatenii unele dintre declaratiile sale pe care el nu le considera bizare. Si nu este de acord cu concluzia potrivit careia este bolnav mintal", adauga Groen, transmite MEDIAFAX.

La o zi de la verdictul psihiatrilor, care l-au declarat iresponsabil din punct de vedere penal pe clientul sau, Odd Ivar Groen afirma ca acesta a "fost putin surprins dar ca in acelasi timp se astepta la ceva mai rau".

Avocatul a precizat ca Behring Breivik nu cunoaste tot raportul de 243 de pagini redactat de doi experti psihiatri, Synne Serheim si Torgeir Husby.

Acest raport trebuie examinat in prezent de o comisie medico-legala care urmeaza sa se asigure ca acesta indeplineste toate cerintele profesionale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.