Un barbat a deschis focul, miercuri, intr-un cartier turistic din Istanbul, ranind doua persoane. Acesta a fost ucis ulterior intr-o operatiune a politiei, au anuntat posturile de televiziune, citand politia, transmite AFP.

Barbatul, care ar fi reusit sa intre in Palatul Topkapi, un important obiectiv turistic din partea asiatica a metropolei, a fost implicat intr-un schimb de focuri cu fortele de securitate, sosite in numar mare la locul incidentului, scrie MEDIAFAX.

Atacatorul a deschis focul in cartierul Sultanahmet, ranind doua persoane, si a strigat "Allah Akbar" (Allah este mare), potrivit unor martori citati de postul de televiziune de stiri NTV.

NTV a difuzat o fotografie a agresorului, puternic inarmat, cu o centura de cartuse si doua pusti.

Initial, barbatul s-ar fi declarat dispus sa se predea, dar apoi a deschis focul in directia politistilor, a precizat NTV.

  • Autorul atacului este cetatean libian

Barbatul inarmat este un cetatean libian, a afirmat ministrul turc de Interne, Idris Naim Sahin, citat de agentia Anatolia, transmite AFP.

Acesta, nascut in 1975, a intrat in Turcia duminica, a adaugat ministrul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.