Ecuadorienii sunt in stare de alerta dupa ce vulcanul Tungurahua a erupt marti.

Vulcanul Tungurahua din Ecuador a aruncat marti cenusa pana la 4 kilometri in sus si a emis "lava piroclastica", adica amestecuri de gaze, cenusa si pietre la temperaturi de peste 800 de grade pana la aproximativ un kilometru, relateaza ibtimes.com.

Eruptia a creat nori mari de gaz si cenusa, care se indreapta spre Banos, localitate situata la sud, la 110 kim, de capitala Quito, potrivit Institutului Geofizic din Ecuador.


Tungurahua, care inseamna "gat de Foc" in limba Quechua, limba bastinasilor ecuadorieni, ​​este unul dintre cei mai activi vulcani din America Latina. El se afla intr-o stare activa incepand cu octombrie 1999 si a erupe aproape in fiecare an.

Momentan, localitatile din imprejurimile vulcanului se afla in stare de alerta.

In 2006, cel putin cinci ecuadorieni au murit, peste 60 de persoane au fost date disparute si alte zeci au fost internate in spital cu arsuri grave, dupa ce vulcanul Tungurahua a erupt pe neasteptate si a incendiat cinci sate aflate in apropiere.

Eruptia vulcanului Tungurahua din 1999

Fotografii puteti vedea AICI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.