Confruntari in piata Tahrir din Cairo, soldate cu 79 de raniti.

Saptezeci si noua de persoane au fost ranite miercuri in cursul unor confruntari intre manifestanti si vanzatori ambulanti, in piata Tahrir din Cairo, a anuntat Ministerul Sanatatii, la scurt timp dupa incheierea in calm a primului tur al scrutinului legislativ, relateaza AFP.

Confruntarile au izbucnit in momentul in care manifestantii, care ocupa piata Tahrir de aproape doua saptamani, au incercat sa expulzeze vanzatorii ambulanti din piata, informeaza MEDIAFAX. Situatia a degenerat, iar cele doua parti au aruncat cu pietre si cocteiluri Molotov, potrivit unor martori.

Douazeci si sapte de persoane au fost spitalizate, a precizat Ministerul Sanatatii.

Aceste violente s-au produs la cateva ore dupa incheierea primului tur al scrutinului legislativ, care se va intinde pe aproape patru luni si in urma caruia va fi ales primul Parlament dupa era Hosni Mubarak.

Campania electorala a fost marcata de manifestatia a mii de persoane la Cairo si in restul tarii, impotriva armatei aflate la putere de la inlaturarea lui Hosni Mubarak la 11 februarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.