Viena este orasul cu cea mai ridicata calitate a vietii din Europa si din lume, fiind urmat de Zurich si Auckland.

Pe urmatoarele pozitii se fla Munchen, iar Dusseldorf si Vancouver impart cel de-al cincilea loc.

Orasele europene reprezinta peste jumatate dintre orasele cu cel mai ridicat standard de viata in primele 25 de pozitii in topul realizat de compania de cercetare Mercer in 221 de tari.

Marea Britanie este prezenta in clasament cu 5 orase: Londra (locul 38), Birmingham (52), Aberdeen (54), Glasgow (56) si Belfast (63).

In informatiile prezentate de catre firma de cercetare Mercer pe site-ul acesteia nu specifica prezenta oraselor din Romania.

La nivel global, orasele cu cele mai scazute standarde ale vietii sunt Khartoum, Sudan (217), Port-au-Prince (218), N’Djamena, Chad (219), Bangui, Republica Centrafricana, iar cel mai prost punctaj l-a obtinut Bagdad, Iraq (221).

Orasele cele mai sigure de pe glob sunt, in ordine: Luxemburg, Bern, Helsinki, Zurich si Vienna.

De pe continentul american cele mai bune standarde de viata sunt oferite de Vancouver, Ottawa, Toronto, Montreal si Honolulu.

Din regiunea Asia-Pacific primele cinci pozitii in topul celor mai ridicate standarde de viata se regasesc in Auckland, Sidney, Wellington, Melbourne si Perth.

Dubai, Abu Dhabi, Port Louis, Cape Town si Joannesburg sunt orasele cu cel mai mare punctaj din zona Orientului Mijlociu si Africii.

Mercer realizeaza acest studiu anual pentru a ajuta guvernele si companiile multinationale sa-si poata compensa angajatii in mod corect fata de indatoririle internationale pe care le detin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.