Fortele de securitate siriene au comis "crime impotriva umanitatii", de cand au inceput protestele antiguvernamentale din martie, potrivit unui raport ONU, care adauga ca in acest timp cel putin 256 de copii au fost ucisi.

  • Modele de executie

Raportul ONU acuza politica actualului presedinte sirian Bashar al-Assad, deoarece documentul arata ca cel putin 256 de copii au fost omorati de fortele guvernamentale, relateaza cotidianul britanic The Guardian, in editia sa electronica.

Ancheta efectuata de Comisia Independenta Internationala a ONU a prezentat modelele de executie ale autoritatilor, adica arestari arbitrare, disparitii fortate si torturi, inclusiv violenta sexuala si abuzuri, unele dintre ele indreptate impotriva copiilor.


Raportul de 39 de pagini include marturii ale dezertorilor din fortele de securitate, care au descris ca au existat impuscaturi la intamplare spre protestatari neinarmati. Un dezertor a descris ca un ofiter a ucis o fetita de 2 ani pentru ca aceasta sa nu devina protestar.

Cifra de 256 de copii ucisi de pana la 9 noiembrie a fost atribuita numai unor surse de incredere.

Raportul a fost intocmit pe baza a interviuri cu 223 victime si martori, iar accesul anchetatorilor a fost interzis in tara, desi au existat foarte multe cereri in aceasta directie.


Potrivit cifrelor ONU, emise in aceasta luna, cel putin 3.500 de persoane au fost ucise in Siria din martie. Regimul, in schimb, a oferit alte date, conform carora doar 600 de oameni au fost omorati. Se spune ca multe dintre aceste au fost personalul de securitate care au fost victime ale "bande inarmate de terorism".

Luni, Liga Araba a aprobat sanctionarea regimului sirian pentru crimele comise impotriva protestarilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.