Aproape 2.000 de medici din Slovacia se pregatesc sa demisioneze, din cauza salariilor mici.

Spitalele din Slovacia se pregatesc sa faca fata demisiei a aproximativ 2.000 de medici la 1 decembrie, nemultumiti de nivelul scazut al salariilor si de conditiile dificile de munca.
"Din cei aproximativ 2.400 de medici care si-au prezentat initial demisia, putin sub 2.000 au amenintat pentru moment sa inceteze activitatea pe 1 decembrie", a anuntat putatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Katarina Zollerova, potrivit MEDIAFAX.

"Sistemul de sanatate slovac se prabuseste chiar si fara demisia in masa a medicilor", a declarat vicepresedintele Asociatiei sindicatelor medicale (LOZ), Peter Visolajsky. "Spitalele au prea putine efective si nu sunt destui doctori tineri pentru ca aceasta munca nu este atractiva pentru tineri. O treime din studentii la medicina nu vor sa ramana in Slovacia dupa obtinerea diplomei", a mai adaugat el.

Conform acestuia, salariul mediu lunar al unui tanar doctor in Slovacia variaza intre 550 si 600 de euro, iar cel al unui specialist cu experienta intre 1.000 si 1.200 de euro.

"Orice crestere dincolo de cea propusa de 300 de euro ar fi o masura populista si iresponsabila, deoarece Guvernul nu dispune de mijloace", a declarat luni ministrul Sanatatii, Ivan Uhliarik.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.