Guvernul maghiar planuieste sa infiinteze un nou serviciu secret, care va avea acces direct si mai ales electronic la toate bazele de date din Ungaria.

Centrul National de Informatii si Analiza Criminalistica (NIBEK) va fi infiintat printr-un pachet de amendamente ce vizeaza zeci de legi inclusiv cele referitoare la politie, securitate nationala, transportul aerian, sport, media si asigurarile obligatorii ale autovehiculelor.

Conform acestor amendamente, toate institutiile, organizatiile si fundatiile care detin o baza de date vor fi obligate sa asigure accesul total la informatii pentru politie, NIBEK si Servicul National de Aparare, mentioneaza cotidianul Nepszava, informeaza MEDIAFAX.

In timp ce predecesorul NIBEK, Centrul de Coordonare Impotriva Crimei Organizate, putea cere managerilor bazelor de date sa dea anumite informatii, noua organizatie va avea acces nelimitat, adauga cotidianul.

Conform cotidianului Nepszabadsag, NIBEK va monitoriza si va informa Guvernul cu privire la situatia securitatii si a criminalitatii in Ungaria si va analiza datele obtinute.

Conditiile tehnice pentru fluxul de date va trebui sa fie asigurate de furnizorii de date in situatia in care nu au fost alocate fonduri in bugetul central in acest scop sau pentru infiintarea centrului, precizeaza cotidianul.

La intrebarea cotidianului adresata serviciilor secrete, acestea au declarat ca infiintarea NIBEK va fi o decizie importanta, deoarece colectarea informatiilor cu privire la amenintarile criminale si de securitate intr-un singur centru este o idee buna. Oficialii adaugat ca se asteapta ca noul centru sa elimine suprapunerile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.