Premierul David Cameron a trimis 1.410 felicitari de Craciun in 2010, care contin numerosi sefi de stat si de guvern, dar care il omite, intre altii, pe premierul rus Vladimir Putin.

Lista de nume, obtinuta de cotidianul britanic, este deschisa de presedintele american, Barack Obama, urmat de cancelarul german Angela Merkel. Avand in vedere implicarea Marii Britanii in Afganistan, presedintele acestei tari, Hamid Karzai, ocupa locul al treilea, el fiind urmat de seful statului francez, Nikolas Sarkozy, si de premierii Kenyei si Canadei, informeaza MEDIAFAX.

Tarile urmeaza apoi in ordine alfabetica, dar dupa cinci seici, emiri si printi din Emiratele Arabe Unite, potrivit editiei electronice a cotidianului britanic.

Presedintii Kazahstanului si Kirgizstanului au primit felicitari din partea premierului britanic, in timp ce liderii tarilor invecinate Tadjikistan si Uzbekistan nu au primit nimic. Cel putin un reprezentant din fiecare tara membra UE a primit o felicitare, la fel ca fiecare natiune din NATO.

Presedintele israelian si cel al Autoritatii Palestiniene au primit felicitari, la fel si premierul irakian si Papa. Nu au primit insa nimic liderii din Siria, Zimbabwe si Egipt. In total, 88 de lideri au primit astfel de felicitari, care ii infatiteaza pe premier si sotia sa, Samantha, pe scarile Downing Street, leganand-o pe fiica lor nou-nascuta, Florence, alaturi de mesajul: "Va dorim Craciun Fericit si un An Nou cu bucurii!".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.