Un documentar cutremurator CNN arata ororile traficului de organe din peninsula Sinai.

Peninsula Sinai din Egipt este cunoscuta pentru traficul de organe ca o afacere profitabila a triburilor beduine. Contrabanda sta la bazele economiei in acest loc, iar activitatile sunt de o cruzime aparte, potrivit unui documentar numit "Moartea in desert", realizat de CNN.

Majoritatea victimelor sunt refugiati, in mare parte din Sudan, Etiopia si Eritreea, care traverseaza peninsula Sinai pentru ca se gandesc ca in Egipt ii asteapta o viata mai buna. Insa realitatea este una mult mai cruda: sclavia, violuri, crime, violente si mai ales trafic de organe.

Documentarul arata cum un grup de refugiati au fost lasati sa moara in desert dupa ce li s-a recoltat organele, care urmau sa fie vandute la pret foarte mare. O parte dintre victeme erau inca in viata si au ramas sa se chinuie in desert. Cadavrele lor au fost gasite ulterior.

Conform antena3.ro, recoltarea organelor se face cu inalta tehnologie si in clinici speciale. Tehnologia a devenit acum foarte usor de accesat, intrucat exista clinici mobile care pot face astfel de lucruri.

Ceea ce este foarte grav e ca politia egipteana, desi stie despre crimele din Sinai, nu are nicio pista. Pana acum, nimeni nu a fost arestat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.