Confruntarile violente intre politie si manifestantii care cereau sfarsitul puterii militare s-au soldat cu 13 morti duminica, la Cairo, ridicand la 15 numarul deceselor in doua zile de violente, cu o saptamana inainte de primul scrutin legislativ de la plecarea lui Hosni Mubarak.

In noaptea de duminica spre luni, mii de egipteni ocupau piata Tahrir din Cairo, dupa ce au respins politia, in timp ce confruntari violente continuau pe strazile adiacente pietei emblematice, centrul revoltei care l-a inlaturat de la putere pe presedintele Mubarak in februarie, scrie MEDIAFAX.

Mai multi contestatari aruncau cu pietre si cocteiluri Molotov in directia politistilor, dintre care unii, pozitionati pe acoperisul unui imobil din apropierea Ministerului de Interne, langa piata Tahrir, ripostau cu tiruri de arma si cu gloante de cauciuc.

Politistii continuau de asemenea sa lanseze grenade lacrimogene, in timp ce manifestantii strigau: "Poporul vrea executia maresalului" Hussein Tantawi, liderul de facto al tarii.

Potrivit responsabililor de la morga, dintre cele 13 persoane ucise duminica, patru au fost vizate de gloante reale. Un barbat a fost ucis sambata in piata Tahrir, iar mai multi medici au anuntat ca ingrijesc numeroase persoane ranite de gloante.

Ministerul Sanatatii a inregistrat la randul sau zece morti duminica si 1.700 de raniti incepand de sambata, potrivit agentiei oficiale Mena.

Manifestantii au defilat de asemenea la el-Arish, in Sinai, si la Ismailia, in zona canalului Suez, iar alte violente au izbucnit la funeraliile unui barbat ucis sambata la Alexandria, potrivit agentiei Mena.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.