Seif al-Islam Gaddafi, fiul fostului lider libian Muammar Gaddafi, a fost arestat in sudul Libiei.

Anuntul a fost facut de noul ministru libian al Justitiei si Drepturilor Omului, Mohammed al-Allagui, potrivit MEDIAFAX.

"Seif al-Islam, dat in urmarire de Curtea Penala Internationala, a fost arestat in sudul Libiei", a declarat ministrul, care este membru al Consiliului National de Tranzitie din Libia.


Prezentat in mod frecvent ca succesor al tatalui sau, Seif al-Islam (Spada Islamului, in araba) este cel mai mare fiu facut cu cea de a doua sotie a lui Muammar Gaddafi, Safiya Farkash.

Bucurandu-se de mai multa atentie din partea presei decat fratele sau mai mare, Seif, in varsta de 39 de ani, s-a nascut la 25 iunie 1972. El este doctor in filosofie la London School of Economics si s-a prezentat mult timp ca un "reformator". Fara vreo functie oficiala, are reputatia de a fi cel mai eficient emisar al regimului si artizan al unor reforme, interesat totodata de normalizarea relatiilor Libiei cu Occidentul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.