Comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom, a lansat vineri "Portalul UE privind imigratia", un site de Internet cu informatii practice pentru cetatenii straini care sunt interesati sa se mute in UE, informeaza un comunicat al Comisiei Europene.

Site-ul se adreseaza si migrantilor care se afla deja pe teritoriul UE si care ar dori sa se mute dintr-un stat membru in altul. Site-ul ofera informatii specifice pentru fiecare categorie de migranti cu privire la procedurile aplicate in materie de migratie in toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

"Multi dintre cei care doresc sa se mute in Uniunea Europeana nu stiu ce posibilitati exista in acest sens, cum sa solicite un permis de sedere sau care sunt riscurile asociate migratiei ilegale, iar migrantii care se afla deja pe teritoriul UE nu isi cunosc intotdeauna drepturile. Trebuie sa le punem la dispozitie informatii fiabile si usor accesibile cu privire la aceste proceduri uneori complicate", a declarat comisarul Malmstrom.

Portalul UE privind imigratia constituie un prim punct de acces la informatii actualizate si practice privind procedurile si politicile in materie de imigratie existente la nivelul UE si la nivel national, potrivit MEDIAFAX.

Lucratorii, cercetatorii, studentii si cei care doresc sa se alature familiei lor care se afla deja in UE pot gasi aici informatii adaptate nevoilor lor cu privire la statul membru in care ar fi interesati sa se mute. Portalul cuprinde si link-uri directe catre site-urile autoritatilor nationale in domeniul imigratiei. Utilizatorii pot, de asemenea, gasi informatii clare cu privire la drepturile lor si sa afle daca au nevoie de viza pentru a intra pe teritoriul UE.

Portalul explica modalitatile legale de trecere a frontierei spre UE si descrie riscurile asociate migratiei ilegale, de exemplu traficul si contrabanda. Migrantii si potentialii migranti vor gasi aici si o lista cuprinzatoare de organizatii guvernamentale si neguvernamentale pe care le pot contacta pentru a solicita asistenta. In plus, organizatiile de sprijinire a migrantilor, precum si autoritatile din domeniul imigratiei, serviciile de ocupare a fortei de munca si cadrele universitare pot, la randul lor, beneficia de informatiile detaliate accesibile prin intermediul acestui site.

Citeste si:
Trump, dupa presa a scris ca ar dori crocodili la frontiera...
Trump, dupa presa a scris ca...

Portalul UE privind imigratia este accesibil in limbile engleza si franceza la adresa ec.europa.eu/immigration.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.