"Republica Moldoveneasca Transnistreana poate intra, in anumite conditii, in componenta Ucrainei", a declarat Dmitri Tkaci, ambasadorul cu imputerniciri speciale al Ministerului Afacerilor Externe din Ucraina, la sfarsitul negocierilor privind reglementarea problemei transnistrene, desfasurate in perioada 27-28 octombrie la Chisinau si Tiraspol, informeaza RADOR.

"Aderarea Transnistriei la tara noastra este posibila in cazul in care Moldova isi va schimba statutul de drept international, de exemplu daca va deveni parte a unui alt stat. In acest caz, locuitorii Transnistriei vor avea dreptul sa-si hotarasca destinul prin referendum, al carui rezultat poate fi alipirea la Ucraina, la Rusia sau la orice alt stat. Aceste prevederi au fost semnate de presedintii Moldovei si Ucrainei, de reprezentantii Transnistriei, Federatiei Ruse si ai OSCE", a explicat diplomatul.

Totodata, potrivit declaratiilor lui Tkaci, unii politicieni romani chiar fac declaratii privind disponibilitatea lor de a include Moldova in componenta Romaniei, dar fara Transnistria. In plus, Dmitri Tkaci a subliniat ca discutiile privind aderarea Transnistriei la Ucraina se desfasoara de mult timp.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.