Nu este un paradox. Extrema dreapta bate criza in Germania, dupa ce misterul mai multor crime neo-naziste a fost deslusit dupa cinci ani.

Acum 5 ani, un grup de cel putin trei neo-nazisti au ucis opt imigranti turci, unul grec si un politist. Autoritatile au reusit sa desluseasca cazul abia acum, caz care a terorizat Germania din cauza fricii de ascensiunea extremei-dreapta.

Autoritatile germane au elucidat cazul lor dupa ce unul dintre presupusii membri ai gruparii, o femeie cu numele de Beate Zschäpe, s-a predat. Alti doi membri, pe nume Uwe Mundlos si Uwe Böhnhardt, se presupune ca s-au sinucis deoarece au fost gasiti morti in apartamentul lor, relateaza publicatia germana Spiegel.

Cei trei neo-nazisti sunt acuzati ca au ucis opt imigranti turci si unul grec, dar si un politist intre 2000 si 2006. Imigrantii aveau mici afaceri sau restaurant de tip fast-food. Din aceasta cauza, gruparea s-a numit “Doner Killings” de la Döner Kebabs. Extremistii au ucis acesti oameni din ura rasiala, impuscandu-i direct in fata.

Dupa ce i-au gasit pe Uwe Mundlos si Uwe Böhnhardt, politistii au gasit si armele cu care au fost omorate victimele.

  • Germanii au ramas consternati de acest caz deoarece timp de 11 ani extremistii s-au bucurat de libertate.

In paralel, in apartamentul lor, anchetatorii au gast un filmulet neo-nazist bizar, care prezinta cunoscutul personaj animat, Pantera Roz, plimbandu-se prin Germania prin locurile unde victimile au fost ucise, ca si cum aceaste crime ar fi fost un triumf al binelui asupra raului si un motiv de mandrie...

Filmuletul il puteti vedea aici!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.