Procesul lui Anders Behring Breivik, autorul atacurilor comise in Norvegia pe 22 iulie, ar urma sa inceapa pe 16 aprilie 2012, anunta Tribunalul din Oslo, citat de AFP.

Behring Breivik, in varsta de 32 de ani, va putea fi judecat doar daca expertii-psihiatri vor stabili ca el poate fi tras la raspundere penala. Rezultatele expertizei psihiatrice sunt asteptate inainte de 30 noiembrie.

Anders Behring Breivik, autorul atacurilor comise pe 22 iulie in Norvegia, va fi mentinut in detentie preventiva inca 12 saptamani, conform unei decizii a Tribunalului din Oslo anuntata luni.

Mentinerea in detentie preventiva va fi insotita de limitarea vizitelor si de verificarea corespondentei, precum si de o interdictie de contact cu presa timp de patru saptamani, a declarat judecatorul Torkjel Nesheim.

Extremistul de dreapta Behring Breivik a incercat in zadar luni sa se adreseze rudelor celor 77 de victime si sa recuze judecatorul, in cursul primei aparitii publice in justitie, potrivit MEDIAFAX.

Prima apartiei publica dupa atentate

Imbracat intr-un costum inchis la culoare, camasa alba si cravata albastru deschis, Behring Breivik, cu barba si parul blond pieptanat intr-o parte, a incercat pe o voce calma sa lanseze o diatriba, intrerupta rapid de judecator, in fata a zeci de rude ale celor 77 de victime, a reporterilor si a audientei.

Din motive legale, declaratiile sale nu pot fi transmise de presa decat daca tribunalul din Oslo decide ulterior sa ridice interdictia complet sau partial.

Parand senin, el s-a indreptat apoi spre public si a ramas tacut.

Citeste si: De ce a omorat Breivik atatia oameni?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.