Mario Monti, unul dintre cei mai respectati economisti din Italia si fost Comisar European, a fost desemnat de catre presedintele Giorgio Napolitano sa formeze noul guvern si sa ia locul lui Silvio Berlusconi.

Decizia vine dupa o zi de consultari politice. Potrivit Constitutiei, nominalizarea sa va fi aprobata in 10 zile de cele doua Camere ale Parlamentului, scrie The Telegraph.


Monti, poreclit si “Super Mario” datorita rezultatelor sale in calitate de Comisar European, va avea sarcina dificila de a pune in aplicare masurile de austeritate menit sa taie din datoria de 1.9 bilioane de euro si sa impiedice o soarta ca a Greciei care ar putea zdruncina intreaga zona euro.

El a declarat intr-o conferinta de presa de duminica dupa-amiaza ca va forma urgent un nou govern si ca spera sa scoata Italia din criza. Monti a spus ca isi va asuma aceasta sarcina “cu un mare simt de raspundere fata de intreaga natiune”.El a adaugat ca Italia trebuie sa se vindece din punct de vedere financiar si sa reia cresterea economica pentru ca aceasta este datoria liderilor actuali fata de viitoarele generatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.