Comunitatea romanilor din Italia a criticat dur emisiunea "Lo Zoo", a realizatorului italian Alan Caligiuri, difuzata la postul Radio 105 din Roma.

"Emisiunile satirice ale lui Zlatan Tiganul (n.red. - personajul interpretat in emisiune de Alan Caligiuri) sunt rasiste, vehiculand cele mai urate stereotipuri la adresa comunitatii noastre", a reactionat Gazeta Romaneasca, publicatia comunitatii romanilor din Italia.

"Zlatan Tiganul" este prezentat ca "omul care traieste in mizerie", facand trafic de droguri, furand, cerand taxe de protectie, ocupandu-se de proxenetism si trafic de copii. In plus, in cadrul emisiunii "Lo Zoo" (Gradina zoologica"), a fost difuzat un cantec in care se face referire la Romania, fiind numita "Zingaria" ("Tigania"), melodia despre romani continand versurile "iau cutitul, fac trotuarul". In plus, melodia sugereaza ca imigrantii romani se ocupa cu "talharii si crime", scrie Antena3.

Comunitatea romanilor din Italia avertizeaza ca exista suficiente elemente pentru a semnala cazul Oficiului italian Antidiscriminare.

Emisiunea a fost condamnata si de Federico Rocca, care este consilierul primarului Romei pentru relatia cu Uniunea Europeana, relateaza Realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.