Cel putin 20 mineri au murit intr-o explozie de gaz produsa intr-o mina de carbune din provincia Yunnan, in sud-vestul Chinei, au anuntat joi pompierii, relateaza AFP.

Sute de membri ai echipelor de salvare incercau sa salveze alti 23 de mineri blocati in subteran, a adaugat un oficial din cadrul pompierilor din municipalitatea Qujing, precizand pentru agentia China News Service ca nivelul crescut de gaze din mina impiedica operatiunile de salvare.

Municipalitatea a evocat o explozie de gaz si a precizat ca nu stie cati mineri se aflau in subteran in momentul accidentului, a declarat agentia China Noua, informeaza MEDIAFAX.

Anterior, agentia anuntase ca peste 40 de mineri sunt blocati in subteran la aceasta mina situata in districtul Shizong.

Aproximativ 30 de pompieri, 100 de membri ai echipelor salvare si circa 300 de membri ai personalului medical se aflau la fata locului, a precizat Biroul pentru situatii de urgenta din Yunnan, citat de China Noua.

Mina se afla in districtul Shizong din provincia Yunnan, a precizat agentia oficiala. Accidentele miniere provoaca moartea a mii de persoane in fiecare an in China.

O operatiune de salvare a fost lansata in mina Sizhuang, au adaugat autoritatile locale citate de China Noua. Natura si cauzele accidentului nu au fost precizate.

Sambata, 45 de mineri blocati in subteran dupa o explozie intr-o mina de carbune din centrul Chinei au fost adusi la suprafata intr-o neobisnuita operatiune de salvare reusita. Accidentul, produs in provincia Henan, s-a soldat insa cu opt morti. [China: mineri blocati in urma unei explozii]

Anul trecut, 2.433 de mineri au murit in China, potrivit statisticilor oficiale, respectiv peste sase pe zi. Dar aceste statistici, desi ingrijoratoare sunt probabil subevaluate, potrivit organizatiilor neguvernamentale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.