Iranul "nu are nevoie de bomba atomica" pentru a infrunta Washingtonul si aliatii sai, a reafirmat marti presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad, in timp ce AIEA se pregateste sa publice un raport care confirma suspiciunile occidentale privind activitatea nucleara militara iraniana, relateaza AFP.

"Statele Unite, care dispun de 5.000 de bombe atomice, ne acuza cu nerusinare ca fabricam arma atomica, dar ei trebuie sa stie ca daca noi vrem sa taiem mana pe care au intins-o peste lume nu avem nevoie de bomba atomica", a declarat Ahmadinejad citat de site-ul televiziunii publice, potrivit MEDIAFAX.

"Vrem sa ne atingem obiectivele folosind gandirea, cultura si logica", a adaugat presedintele iranian acuzand Statele Unite ca fura bogatiile popoarelor si le umilesc.

"Daca Statele Unite vor sa tina piept natiunii iraniene, vor regreta raspunsul nostru", a avertizat el.

Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA) urmeaza sa publice miercuri un nou raport care ar trebui, potrivit occidentalilor, sa aduca indicii noi despre acuzatiile potrivit carora Teheranul lucreaza, in pofida dezmintirilor sale, la fabricarea unei arme nucleare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.