Premierul grec, Giorgios Papandreou, va demisiona dupa ce componenta noului Guvern de coalitie va fi decisa, au anuntat duminica oficiali greci, citati de CNN.

Sedinta de duminica a Cabinetului va fi ultima cu Papandreou ca prim-ministru, a declarat un purtator de cuvant al Guvernului, intr-un comunicat. Sedinta se va concentra pe probleme legate de reuniunea grupului euro de luni, la care ministrul de Finante, Evangelos Venizelos, va reprezenta Grecia, precizeaza comunicatul, citat de MEDIAFAX.

Venizelos ar putea sa-si mentina postul de ministru de Finante in noul Guvern, au declarat surse citate de televiziunea elena. Printre candidatii pentru postul de premier figureaza Petros Moliviatis si Loukas Papaimos, precizeaza televiziunea.


Noul Guvern ar urma sa fie mentinut timp de patru luni, potrivit unor surse citate de televiziunea elena, iar la inceputul primaverii vor fi organizate alegeri.

Papandreou, care s-a oferit sambata sa se retraga din functie, cere de mai multe luni opozitiei de dreapta sa contribuie la formarea unui Guvern de uniune nationala pentru a salva tara de la o deriva in care este amenintata de faliment si iesirea din zona euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.