Rusia trebuie sa-si apere interesele prin "masuri concrete" in domeniul securitatii, daca pozitia sa vizand apararea antiracheta continua sa fie ignorata, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, intr-un interviu publicat pe prima pagina de cotidianul sarb Vecernje Novosti.

"Daca partenerii nostri continua sa ne ignore pozitia, va trebui sa ne protejam interesele prin alte metode. Este posibil sa fie necesare masuri concrete, un raspuns de ordin tehnico-militar", a spus Lavrov. "Noi nu ne dorim o asemenea evolutie a evenimentelor", a adaugat el, conform evz.ro.


De asemenea, Rusia vrea ca problema scutului antiracheta al NATO in Europa sa fie discutata de presedintii american Barack Obama si de cel rus Dmitri Medvedev, relateaza antena3.ro.

"Situatia este serioasa si vom aborda in mod categoric aceasta problema in cadrul viitoarelor contacte intre presedintii rus si american, intre liderul nostru si colegii sai din tarile aflate in fruntea NATO, pentru ca vrem sa luam hotarari concrete asupra modului in care trebuie sa se actioneze ulterior", a comentat Lavrov.


Contactele lor cu Statele Unite si cele din cadrul Consiliului Rusia-NATO privind proiectul de scut antiracheta nu dau niciun rezultat, a specificat oficialul rus.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.